Levensduur van een website?

Wat is de levensduur van een website? Een nieuwe website is een investering in de toekomst. Niet meer dan logisch dus dat je je afvraagt: Wat is de levensduur van een website? Spoiler: Er is geen eenduidig antwoord te geven. Om je niet helemaal met lege handen te laten staan, geven we in dit blog wel inzicht in hoe jouw website langer relevant kan blijven in de snel veranderende online wereld.

Een goed begin is het halve werk. Zo ook met de strategie voor jouw website. Voordat je begint met ontwikkelen moet je goed nadenken over wat jouw doelgroep van de website verwacht. Verwachten zij elke week nieuwe, informatieve content? Of gebruiken ze jouw site slechts als bestelformulier? Misschien is jouw doelgroep minder “internet-savvy” en moeten ze van A tot Z door de website begeleid worden om het gewenste doel te bereiken. Voor iedere doelgroep is een andere oplossing te vinden. Stel van tevoren een duidelijke strategie op zodat jij zeker weet dat deze aansluit bij wat jouw doelgroep van de website verwacht. Op die manier zorg je ervoor dat je de langst mogelijke levensduur voor jouw website kunt behalen.

Design

Design is een zeer belangrijk element voor de levensduur van een website. Hoe ‘moderner’ het design, hoe langer het mee kan. Het internet is constant onderhevig aan veranderingen en nieuwe trends op het gebied van online. Voor het design van jouw site geldt hetzelfde. Daarnaast is het design van de website onlosmakelijk verbonden met de strategie die jij hebt uitgestippeld. Een design dat veel moet converteren en gericht is op een jonge doelgroep, ziet er heel anders uit dan een design voor een informatieve website voor ouderen. Je kunt de levensduur van jouw website dan ook verlengen door zo nu en dan kleine aanpassingen in het design door te voeren. Zo blijf je up-to-date met laatste trends en verminder je het risico op een snel ‘verouderde’ website.